Европейската комисия призова днес държавите от ЕС да не налагат допълнителните мерки

...
Европейската комисия призова днес държавите от ЕС да не налагат допълнителните мерки
Коментари Харесай

ЕК иска еднакви ограничения за пътуващите със сертификат |

Европейската комисия прикани през днешния ден страните от Европейски Съюз да не налагат допълнителните ограничения на притежателите на годни документи за COVID-19, съобщи Българска телеграфна агенция.

Говорителите означиха, че съгласно Европейска комисия е редно документите за имунизираните да се признават в продължение на девет месеца от завършването на имунизационния цикъл, когато документите се употребяват за пътешестване сред страни от Европейски Съюз.

Препоръчва се пасажерите с COVID документ да не бъдат поставяни под спомагателни ограничавания , допълниха те. Така дадоха отговор на въпроси във връзка решението на Франция да не признава удостоверения, в случай че не са за бустерна доза ваксина.

Препоръчваме страните да съгласуват във допустимо най-голяма степен спомагателните ограничавания за пътешестване в Европейски Съюз и националните решения във връзка документите, обявиха представители на комисията. 

Във вторник идната седмица се планува Съветът на Европейски Съюз по общи въпроси да разиска ситуацията с пандемията и общите ограничения.

Европейските министри ще беседват за поощряване на имунизирането и за противопоставяне на дезинформацията за имунизациите.

Очаква се да бъдат одобрени промени в разпоредбите за пътешестване в Европейски Съюз, ще продължи преоценката на листата с непознати страни, с които границите остават отворени при избрани условия. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР